ZOO DISPUTA 2016

Budakeszi Vadaspark

Több mint 20 évre visszanyúló, régi állatkertes hagyomány Magyarországon, hogy ősszel az állatkertészek összegyűlnek egy disputára, szakmai kérdéseket megbeszélni, tanulni egymástól. Sokáig a Veszprémi Állatkert adott helyt ennek a találkozónak, az alapötlete is annak akkori vezetőjében, Kasza László igazgatóban merült fel. 2016 évben a Budakeszi Vadaspark szervezi a konferenciát , melyre november 7-8-9-én kerül sor. A Zoo Disputa, egy olyan szakmai konferencia, mely lehetőséget biztosít a magyar állatkerti szakma dolgozóinak, állatgondozóinak, trénereinek eszmecseréjére, valamint szakmai fejlődésére. Idén a Budakeszi Vadasparkban 12 állatkert 60 részvevője találkozik, a program fő témája az állattréning lesz.

A konferencia során a résztvevők megismerhetik a programsorozatot szervező állatkert tevékenységét, szakmai munkáját, valamint a megrendezésre kerülő előadások során bővíthetik szakmai ismereteiket. A harmadik napon egy közös kirándulás keretében nem csak további ismeretek elsajátításra kerülhet sor, hanem kötetlen hangulatú, szakmaisággal fűszerezett eszmecserére is.

A Magyar Állatkertek Szövetségének alakuló közgyűlése 1983. november 14-én, Nyíregyházán volt. A Szövetség alapító tagjai kilenc intézmény és egy díszmadártenyésztő egyesület voltak, így jött össze a minimálisan kötelező 10 tag, ennél kisebb létszámmal nem alakulhatott volna meg a MÁSz.

Jelenlegi tagok:
Budakeszi Vadaspark, Fővárosi Állat és Növénykert, Nagyerdei Kultúrpark Debrecen, Xantus János Állatkert Győr, Jászberényi Állatkert, Kecskeméti Vadaskert, Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Nyíregyházi Állatpark, Pécsi Állatkert, Szegedi Vadaspark, Kittenberger Kálmán Növény – és Vadaspark Veszprém, Medveotthon Veresegyháza, Tiszta – tavi Ökocentrum Poroszló.

J o o m l a T e m p l a t e - by J o om l a g e . c o m