Állatkertek Éjszakája augusztus 31-én

Országszerte tizenkét bemutatóhelyen várják a látogatókat

Hetedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 31-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével.

Az állatkertek barátai, illetve az állatvilág iránt érdeklődő nagyközönség körében az elmúlt években szinte „piros betűs” dátumként került a naptárba az Állatkertek Éjszakája. Az első ilyen eseményt még 2012-ben tartották, akkor nyolc állatkert részvételével. A program sikerén felbuzdulva a következő években további intézmények csatlakoztak a kezdeményezéshez, így az idei, 2018-as esztendőben már országszerte tizenkét helyszínen várják különleges esti programokkal a látogatókat az Állatkertek Éjszakája alkalmából.

Az Állatkertek Éjszakája hagyományos dátuma augusztus utolsó péntek estéje, amely ebben az esztendőben augusztus 31-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét állatkert, vadaspark, „állatos” bemutatóhely készül esti, illetve éjjeli nyitva tartással és rendkívüli esti közönségprogramokkal. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin: a Budakeszi Vadaspark;
Budapesten: a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium (Campona);
Debrecenben: a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;
Győrött: a Xantus János Állatkert;
Jászberényben: a Jászberényi Állat- és Növénykert;
Kecskeméten: a Kecskeméti Vadaskert;
Miskolcon: a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
Pécsett: a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium;
Poroszlón: a Tisza-tavi Ökocentrum;
Szegeden: a Szegedi Vadaspark;
Veresegyházán: a Medveotthon.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus elején, Budapesten a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről, programokról.

Kövessen minket az interneten is!

www.zoobudapest.com
www.facebook/allatkert
www.holnemvoltvar.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.