Üdvözöljük a Magyar Állatkertek Szövetsége honlapján!Magyar Állatkertek Szövetsége

Évente közel 2,5 millió látogató. Többszázezer gyermek, akik különböző oktatási programokon vesznek részt, amelyeket szakképzett zoopedagógusok vezetnek. Számos nemzetközi fajmegmentési program, felsőoktatási intézményekkel, nemzeti parkokkal együttműködésben végzett kutatások. Védett állatok sokasága, amelyek fiókaként, megsérülve, vagy illegális tartásból, csempészetből kiszabadítva leltek menhelyre a legközelebbi állatkertben.

Talán nem is gondolja sok látogató, aki kellemes kikapcsolódásra vágyva sétál az állatok kifutói előtt, hogy mindez része a magyar állatkertek világának. Bár volt olyan időszak, mikor megkérdőjeleződött a létjogosultsága ezen intézményeknek, ma már a modern állatkertek fontossága a társadalmunkban egyértelműen beigazolódott, a természetvédelmi, oktatási, turisztikai, kulturális szerepük az adott régiókban kiemelkedő.

A Szövetség honlapja ebbe a világba enged bepillantást, így nemcsak a szakembereknek, hanem mindazoknak szól, akit érdekel az állatkertek lenyűgöző világa!

 

J o o m l a T e m p l a t e - by J o om l a g e . c o m