Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark 1979-ben, gyereknapon nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A vadasparkot a Pilisi Parkerdő Zrt. jogelődje alapította azzal a céllal, hogy természetes élőhelyükön mutassa be a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatvilágot, valamint hogy interaktív és játékos módon hozza még közelebb a legfiatalabbakhoz az őket körülvevő természetet és a környezettudatos gondolkodást. Mivel a legkisebbek természeti nevelését nem lehet elég korán kezdeni, a természetvédelmi és közjóléti fejlesztések mellett a környezeti oktatás is nagy hangsúllyal van jelen mindennapos tevékenységükben.

Budakeszi Vadasparkban az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg: 2016-ban az év ökoturisztikai létesítményei között is díjazták, miközben mára, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló, családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát. A Dinó Park és a Budakeszi Kalandpark megnyitása és az utóbbi időszak célirányos fejlesztései, az Interaktív Tanösvény, MedvExit szabadulós játék, a „Madárbarát kert” tanösvény, a Makk Kuckó játszótér, az Erdészeti Játszótér, a Vadászati Tanösvény és az Óvodapedagógiai program indulása mind hozzájárultak a komplex programszolgáltatást kínáló és oktatási feladatokat ellátó vadaspark területi bővüléséhez és mai képének kialakulásához. A jövőbeni tervek közt szerepel a parasztudvar méltó helyre költöztetése, illetve a park egyik „jelképének” számító kilátónak a felújítása, kiegészítése egy lombkorona tanösvénnyel.

A Budakeszi Vadaspark lépést tart a digitális világ fejlődésével, hogy virtuálisan is minél szélesebb közönséget tudjon elérni játszva tanító és szakmai tartalmaival, folyamatosan bővíti Androidra és iOS-re egyaránt letölthető okostelefonos applikációnak sorát.

A Budakeszi Vadaspark a fővárostól 20 percre, hamisíthatatlan erdei környezetben mutatja be Magyarország és Kárpát-medence faunáját.

Név: Budakeszi Vadaspark
Cím: 2092 Budakeszi, Pf.: 88.
Látogatói bejárat: 2092 Budakeszi, Budakeszi út 0210/12

Telefon: 06-23-451-783
Fax: –
Honlap: www.vadaspark-budakeszi.hu
Facebook: www.facebook.com/budakeszivadaspark/
E-mail: budakeszi.vadaspark@bkvp.hu

Alapítás éve: 1979
Terület: 30 ha
Fajok száma*: 53
Egyedek száma*: 240 pld
Főbb specialitások: barna medve, hiúz, gímszarvas, tanösvények, játszóterek, erdei környezet
Ismeretterjesztés, oktatás**: 1200 óra és 15000 fő

Az állatkert vezetője: Szabó Péter ügyvezető igazgató
Dolgozók létszáma: 20 fő
Látogatók száma**: 182.000 fő

Tagság: MÁSZ

*2018.01.01-én
**2017-ben