Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark az ország első Állatparkja ahol egy természetes tölgyerdőben tágas kifutókban mutatunk be több mint 5000 állatot. A 35 hektáros tölgyerdőben kontinensenkénti felosztásban láthatók az állatok, hogy aki belép, egy nap alatt végig járhassa a Földet s megfigyelhesse a különböző élőhelyek élővilágát, sok helyütt a helyi életközösségeket bemutató társas kifutókban.

A Nyíregyházi Állatpark, 2015-ben elnyerte az Európa legjobb állatkertje címet, az 500.000 látogató alatti kategóriában, 2017-ben pedig az Év Turisztikai Attrakciója lett a szallas.hu szavazatai alapján Magyarországon. Évente közel 500.000 vendég keres fel bennünket, mi pedig igyekszünk mindig valami újdonsággal szolgálni, mint például a jegesmedvék üvegfalú medencéje, az 500.000 literes medencén átívelő cápás üvegalagút, a 3000m2-es ázsiai dzsungel egy óriás vízeséssel, vagy a 3 méter magasságú, hosszan kanyargó bambuszhíd, ahol Afrika élővilága tekinthető meg, de rendkívüli élményt jelent a Dél-Amerika vadvilágát bemutató függőhidas kalandösvény is.

A régió első számú turisztikai látványosságának számító állatpark további fejlesztések előtt áll. Idén, 2018-ban adjuk át az új hópárduc kifutót, a Látogatóközpontot és a Pangea Ökocentrumot, rá egy évre pedig a közel 4 milliárdos Jégkorszak bemutató megvalósítása is elkezdődik, de lesz még India-ház és afrikai madárröpde is. A park a ritka és veszélyeztetett fajok mellett fontos feladatának tartja az oktató és nevelő munkát. A jeles napok, nyári táborok és erdei iskolai foglalkozások, egész évben várják a tanulni vágyókat. A különleges programok mellett-, mint a fókashow vagy papagáj bemutató- a legnagyobb érdeklődést a maki erdő övezi, ahol a bátrabb vendégek félmajmok között sétálhatnak. A vendéglátás része, a különleges hangulatot árasztó Bambusz étterem, vagy az Európában is kevés helyen létező és Magyarországon csak itt megtalálható állatkerti szállodák, ami igazán teljessé teszi a Nyíregyházi Állatpark kínálta élményeket, hiszen a szállodák lakói korlátlanul látogathatják a parkot és oroszlánüvöltésre hajthatják le a fejüket.

A legek állatkertjének is neveznek bennünket különleges gyűjteményünk miatt. Külön figyelmükbe ajánljuk nagymacskáinkat, a madár kollekciót és a vastagbőrű állatok és a patások bemutatóját. Ne felejtsenek el tevegelni, vagy felülni az elektromos kisautókra, és pihentető utazást tenni az árnyas fák alatt.

Hivatalos név: Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft.
Cím: 4431. Nyíregyháza-Sóstófürdő, Sóstói út hrsz: 15010/2
Telefon: 003642-479-702
Fax: 42/402031
Honlap: www.sostozoo.hu
Facebook: www.facebook.com/sostozoo/
Instagram: www.instagram.com/sostozoo/
E-mail: office@sostozoo.hu

Támogatás (adószám): 18800489-2-15

Alapítás éve: 1977 Sóstó Erdei Szabadidő park/ 1996-tól Nyíregyházi Állatpark
Terület: 35 hektár
Fajok száma*: 624
Egyedek száma*: 4522
Főbb specialitások:  A Nyíregyházi Állatparkban-mely a vidéki állatbemutatók közül a legtöbb bemutatott állattal és a legnagyobb látogatottsággal büszkélkedhet- földrészenkénti csoportosításban ismerkedhetnek meg a látogatók az állatokkal. Csak itt látható különlegesség pl: az afrikai elefánt, az indiai orrszarvú, a grevy zebra,a humboldt-pingvin vagy az andoki medve, de a nagymacska gyűjtemény is páratlan, hiszen csak tigris alfajból négyet mutatnak be. A 35 hektáros tölgyerdőben található Állatpark Ócenáriummal, és számos más fedett állatházzal is rendelkezik. Fő szezonban fóka és papagáj bemutató, maki erdő, tevegelés és kocsikázoo várja az ide látogatókat.

Az állatkert vezetője: Gajdos László ügyvezető igazgató
Dolgozók létszáma**: 142
Látogatók száma**: 602.346
Tagság: EAZA, WAZA, MABOSZ, MÁSZ, EUAC

*2020.01.01-én
**2019-ben